Slik bruker du LinkedIn for å lande drømmejobben

 | 

De siste årene har LinkedIn blitt et avgjørende karriereverktøy, og med riktig bruk kan du ved hjelp av plattformen lande drømmejobben – enten ved at du selv søker på ledige stillinger, eller at du gjennom en attraktiv profil blir kontaktet av blant annet rekrutterere som er på jakt etter rett kandidat til en stilling som er perfekt for deg. Her er våre tips!

Hvorfor bruke LinkedIn?

Først og fremst, hvorfor bør vi egentlig ha en profil og oppdatert informasjon på plattformen? LinkedIn kan nemlig være en uvurderlig ressurs for å finne jobb, bygge nettverk og utvide karrieremulighetene. Det gir deg også muligheten til å markedsføre deg selv og dine ferdigheter på en profesjonell måte.

 • Økt synlighet – LinkedIn er en plattform som er spesielt laget for å vise din faglige profil og karrierehistorie. Ved å bruke LinkedIn øker du synligheten din for potensielle arbeidsgivere, og du kan få tilgang til jobbmuligheter som ikke er tilgjengelige på andre plattformer.
 • Nettverksbygging – LinkedIn er en effektiv måte å bygge nettverk på. Du kan legge til kontakter innenfor ditt nåværende eller ønskede fagfelt, følge bedrifter, delta i diskusjoner og opprette relasjoner som potensielt kan føre til spennende jobbmuligheter.
 • Rekrutterere og bedrifter bruker LinkedIn – Mange rekrutterere og bedrifter bruker LinkedIn nettopp for å finne kandidater til ulike stillinger. Ved å ha en komplett og profesjonell profil på LinkedIn, øker du sjansene for at du vil bli funnet av en rekrutterer eller en bedrift som leter etter en kandidat som har nettopp dine ferdigheter og erfaringer.
 • Jobbsøkefunksjoner – LinkedIn har en omfattende jobbsøkefunksjon som gir deg tilgang til tusenvis av stillinger i ulike bransjer og stillingsnivåer. Du kan også søke på stillinger basert på beliggenhet og andre kriterier.
 • Karriereressurser – LinkedIn har et omfattende utvalg av karriereressurser, inkludert artikler, veiledninger og webinarer som kan hjelpe deg med å forbedre CV-en din, forberede deg til intervjuer og utvide dine ferdigheter og kunnskaper.

7 tips til hvordan du bruker LinkedIn for å lande drømmejobben

Og nå som vi vet hvorfor vi bør være på LinkedIn, så er det jo også fint å vite hvordan man kan bruke det for å potensielt lande drømmejobben. Her er noen tips for å utnytte plattformen på best mulig måte:

1. Optimaliser profilen din

Sørg for at profilen din er fullstendig. Å optimalisere profilen din kan nemlig hjelpe deg med å øke synligheten din, bygge et nettverk og tiltrekke deg potensielle arbeidsgivere. Her er noen tips for å optimalisere LinkedIn-profilen din:

 • Profilbilde: Legg til et profesjonelt profilbilde som representerer deg
 • Overskrift: Skriv en overskrift som fanger oppmerksomheten til potensielle arbeidsgivere. Bruk nøkkelord som beskriver din faglige profil og hva du kan tilby en arbeidsgiver.
 • Sammendrag: Skriv et sammendrag om deg selv som beskriver din erfaring, kompetanse, ferdigheter og karrieremål. Unngå å bruke generelle uttrykk og heller fokuser på å fremheve din unike verdi og hva som gjør deg til en attraktiv kandidat
 • Erfaring: Beskriv din arbeidserfaring i detalj, inkludert stillingstittel, beskrivelse av arbeidsoppgaver og prestasjoner. Sørg for å bruke nøkkelord som er relevante for din bransje og stilling
 • Utdanning: Legg til informasjon om din utdanningsbakgrunn og kurs du har tatt. Sørg for at all informasjonen er korrekt og oppdatert
 • Ferdigheter: Legg til relevante ferdigheter og få anerkjennelse fra dine kontakter for å øke din synlighet på plattformen. Dette kan også gjøre det enklere for rekrutterere å finne deg når de søker etter kandidater med spesifikke ferdigheter
 • Anbefalinger: Be tidligere kollegaer eller ledere om anbefalinger som kan styrke din profil og gjøre deg mer attraktiv for arbeidsgivere
 • Medieinnhold: Legg til medieinnhold, som videoer eller presentasjoner, for å vise frem din arbeidserfaring og ekspertise på en mer visuell måte

2. Bygg nettverket ditt

Legg til relevante kontakter innenfor ditt nåværende eller ønskede fagfelt, og del innhold som er relevant for dine karrieremål. Dette kan hjelpe deg med å bygge relasjoner og øke synligheten din på plattformen.

3. Søk etter jobber

Bruk jobbsøkefunksjonen for å finne stillinger som passer dine ferdigheter og karrieremål. Du kan også stille inn varsler slik at du mottar oppdateringer om nye, relevante stillinger.

4. Følg bedrifter

Følg bedrifter som er relevante for deg og få oppdateringer om deres aktiviteter og eventuelle ledige stillinger.

5. Delta i diskusjoner

Delta i relevante diskusjoner og kommenter innlegg andre har publisert innenfor ditt fagfelt. Dette kan bidra til å øke synligheten din og bygge relasjoner med andre fagpersoner i bransjen.

6. Vær proaktiv

Kontakt bedrifter og rekrutterere direkte for å lære mer om mulige stillinger og deres krav.

7. Lag en egen nettside eller blogg

Hvis du har spesifikke ferdigheter eller kunnskap innenfor ditt felt, kan du vise dette ved å skape din egen nettside eller blogg og dele det på LinkedIn. Dette kan hjelpe deg med å få vist din ekspertise og gjøre deg mer attraktiv for arbeidsgivere.

 

Ved å bruke disse strategiene på LinkedIn, kan du øke sjansene dine for å lande drømmejobben din. Husk at det tar tid å bygge et nettverk og å finne den rette jobben, så ikke gi opp!

Lykke til!

 

På utkikk etter jobb? Se våre ledige stillinger.

Du kan også registrere din CV og bygge din karriere sammen med oss.