Nye verktøy sikrer drømmekandidaten

 | 

– Vi skal sikre at riktig kandidat får drømmejobben. Det betyr at rekrutteringen må skje på en åpen og rettferdig måte.
Det sier daglig leder Tom Erik Øverbø i Express Rekruttering. Nå tar de i bruk det norskutviklede verktøyet Fairsight i rekrutteringsarbeidet. 

Fairsight er et nytt norsk verktøy for arbeidspsykologisk testing av kandidater til ledige stillinger. Verktøyet har som mål å gjøre rekrutteringsprosessene mer rettferdige og målrettede, uavhengig av kandidatens bakgrunn. 

– Game-changer

Verktøyet tas i første omgang i bruk for kunden Telenorbutikken, som rekrutterer ledere og medarbeidere til Telenorbutikker over hele landet. En effektiv og rettferdig ansettelse er målet. 

Øystein Nyberg Pedersen, Recruitment Manager i Telenor Consumer.

– Dette verktøyet har potensiale til å bli en «game-changer» når det kommer til å effektivisere rekrutteringsprosesser, samtidig som det ivaretar viktige kvalitetsparametere som sikrer alle kandidater en god kandidatopplevelse og rettferdig behandling, fastslår Øystein Nyberg Pedersen, Recruitment Manager i Telenor Consumer.

Ivaretar jobbsøkerne

– En av grunnene til at vi har valgt dette verktøyet, er at Fairsight også gir grundig tilbakemelding til kandidatene som har brukt tid på testene. Det bidrar til både selvinnsikt og læring for den enkelte, sier Øverbø. 

mann i grå dress smiler til kamera
Daglig leder i Express, Tom Erik Øverbø.

Han understreker at testing bare er en av flere metoder for å bli kjent med kandidatene. Samtaler og intervjuer vil fortsatt være helt sentralt for å bli kjent med den enkelte kandidat, og til slutt er det riktig kombinasjon av erfaring, kompetanse og personlige egenskaper som gir tilbud om ansettelse. 

Fairsight vil bli tilgjengelig som verktøy for testing også i andre deler av HR-gruppen, inkludert Capus 

Er du nysgjerrig på hvordan du kan få hjelp til rettferdig rekruttering for din bedrift? Ta kontakt med Tom Erik her. 

Søker du jobb? Ta en titt på ledige stillinger her!