Kapre drømmejobben – uten arbeidserfaring!

 | 

Det er lett å bli demotivert når du ser alle kvalifikasjonskravene du må oppfylle for å få drømmejobben. Dersom du kun har utdanningen å hvile deg på, får du egentlig noe jobb da? Svaret på det er ja! Men du må gjøre noen grep for å kapre den jobben du ønsker deg.

Er du klar for å lande drømmejobben? Vi har laget en guide til deg som er klar for å sette inn støtet! I et arbeidsmarked der det er mange om beina, er det viktig at man skiller seg ut og kan vise til konkret erfaring. Her er våre beste råd:

Steg 1: Hva kreves for å få drømmejobben?🧐🤩

Se gjennom ulike stillingsannonser for den rollen du ønsker deg – finn utlyste stillinger her, LinkedIn.com, Finn.no og nettsidene til selskapene du er interessert i. Hva slags ferdigheter kreves av en prosjektleder, digital markedsfører, selger, sykepleier? Ofte står dette i annonsene under «ønskede kvalifikasjoner», «kvalifikasjonskrav» eller lignende. Lagre de annonsen(e) som appellerer mest til deg og hva du vil jobbe med.

Steg 2: Oppfyller jeg kravene for å kapre drømmejobben? ☑️✍️

Kan du tikke av på alle kvalifikasjonene som er listet opp i annonsen? Skriv ned alle ferdighetene du har, og alle ferdighetene du mangler/kan forbedre. Til slutt sitter du igjen med en oversikt over hva du kan gjøre noe med.

Steg 3: Skaff deg kompetanse – vær kreativ!🧠💡

Prøv å krysse av hele listen ved å opparbeide deg praktisk erfaring. Om det er ønskelig at du kan et spesifikt program eller har erfaring med å utføre en bestemt oppgave, bruk Youtube, ta et online-kurs, meld deg opp til et fag, ta ekstra utdannelse, spør en venn/bekjent/familie! Det er mange måter å lære seg en ny ferdighet på, du må bare være litt kreativ.

Det kan lønne seg å være proaktiv. Du kan for eksempel prøve få deg en relevant deltidsjobb (det krever ofte lite erfaring), eller påta deg frivillig arbeid i en organisasjon eller et verv i forbindelse med studier. Trenger kanskje nabojenta konfirmasjonsbilder? Trenger onkelen din en ny nettside eller logo? Har du en venn som trenger hjelp med sosiale medier? Kanskje den lokale butikken trenger en ringevakt? Spør da vel!

Det er viktig at du har noe konkret å vise til for å dokumentere at du har ferdighetene som kreves for å lykkes i jobben.

Steg 4: Vis den beste versjonen av deg selv ?⭐️🦄

Hold din CV og LinkedIn-profil så oppdatert som mulig. Når du sender inn en CV, sørg for at det du trekker frem er relevant for den jobben du søker på. Se våre CV-maler, og les andre CV-tips. Tilpass CVen sitt utseende og innhold etter hva slags jobb du søker på. Dersom det er en jobb som krever at du er kreativ, hvorfor ikke levere et søknadsbrev eller CV med kreativ utforming? Alt du leverer er en refleksjon av hvem du er.

Steg 5: Ha troen på deg selv! 🙌👏

Alle opplever avslag i løpet av karrieren sin. Det kan være fordi noen andre har mer relevant kompetanse, eller at det er noen kvalifikasjonskrav du ikke oppfyller. Det betyr ikke at du ikke er god nok, tvert imot, det betyr bare at det er en annen jobb der ute som passer deg enda bedre! Hold på motet og jobb videre for å forbedre deg selv og dine ferdigheter. Tips: Det er lov å spørre om tilbakemelding fra de selskapene du får avslag fra, dette kan være nyttig input til neste gang!


Registrer deg i vår database, så tar vi kontakt om det er noe som matcher dine ønsker og kvalifikasjoner.

Det er viktig å planlegge for fremtiden – det krever litt innsats for å få drømmejobben, men det er verdt det! Trenger du litt veiledning fra en våre dyktige rådgivere? Ta kontakt med oss på adm@express.no, lykke til ❤️