Sigrid sine 5 beste tips til ditt videointervju

 | 

Sigrid gjennomfører daglig videointervjuer med kandidater, her er hennes 5 beste tips til deg:

1. Still forberedt – les deg opp på stillingen og selskapet, og forbered relevante spørsmål✍️

Du har vel ikke fått svar på alle spørsmålene dine ved å lese stillingsannonsen? Hvem skal du jobbe i team med? Hvordan ser avdelingen ut? Hva kjennetegner personer som lykkes i stillingen? Relevante spørsmål viser at du har en genuin interesse for stillingen og ønsker å vite mer om din eventuelle nye jobb!

2. Forbered en presentasjon av deg selv💻

I de aller fleste intervjuer blir du bedt om å presentere deg selv, gjerne gjennom egen CV. Forbered en kort og konsis presentasjon av deg selv. Ha fokus på de tingene som er relevant for stillingen du er på intervju til. Fortell om erfaringer du har tatt med deg fra tidligere jobber og hvorfor du har tatt de valgene du har til nå, eksempelvis studieretning dersom det er relevant.

3. Hva er dine «unique selling points» ?🌟

Alle kandidater kan ikke være pliktoppfyllende og strukturerte. Fokuser på hva DU kan bidra med – hvorfor er akkurat DU den rette kandidaten? Bruk gjerne konkrete eksempler fra situasjoner der du har hatt nytte av akkurat den egenskapen.

4. Ha klare tanker om egen ambisjon og motivasjon for akkurat den stillingen🔥

Hvorfor er dette jobben for deg? Vis ditt engasjement allerede fra start! Ha øyekontakt og vær med i samtalen. Husk å vektlegge dette ekstra, da det ikke er like lett å være synlig engasjert og entusiastisk gjennom PC-skjermen, som face to face. Jeg har til og med opplevd at en kandidat spilte dataspill under videointervjuet – det er ikke et plusspoeng i boka.

5. Ha troen på deg selv!💪

Det er en grunn til at du er kalt inn på intervju.

Husk at det er en stor fordel med videointervjuer – du trenger kun å kle deg pent på overkroppen! 💁‍♀️💁‍♂️

Er DU klar for jobbintervju? Ring Sigrid (476 36 057) i dag for en generell prat om jobbmuligheter!